У Чернігові СБУ викрила ботоферму, якою дистанційно керували з РФ

 

У Чернігові кіберфахівці Служби безпеки України припинили діяльність ботоферми. Діями виконавців, які використовували майже 2,5 тисячі бот-акаунтів, дистанційно керували організатори з Російської Федерації.

Про це в п’ятницю, 21 травня, інформує пресслужба СБУ.

“Співробітники спецслужби встановили, що через ботоферму зловмисники поширювали фейкову інформацію для створення панічних настроїв серед населення. Зокрема, вони розміщували повідомлення для дискредитації української влади і закликали до повалення конституційного ладу. Також боти публікували неправдиву інформацію про мінування об’єктів, у тому числі критичної інфраструктури”, – йдеться в повідомленні.

Виконавці використовували спеціалізований апаратно-програмний комплекс, через який, зокрема, здійснювали трансакції у санкційних електронних платіжних системах.

Як розповіли у відомстві, під час обшуку за місцем проживання організатора, де була розташована ботоферма, правоохоронці вилучили сім 16-ти канальних GSM-шлюзів, два SIM-банки на 128 карток кожен, 370 сім-карток російського мобільного оператора, три ноутбуки, через які здійснювалося керування телеком-обладнанням ботоферми.

Читайте також:
Найближчим часом в Україні створять кібервійська, – РНБО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна