Найближчим часом в Україні створять кібервійська, – РНБО

 

Найближчим часом президент Володимир Зеленський оприлюднить указ, за яким в Україні будуть створені кібервійська.

Про це заявив секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов у програмі “Свобода слова Савіка Шустера” ввечері 14 травня, передає “Укрінформ“.

“Сьогодні ми розглядали [на засіданні РНБО] питання, які стосуються кібербезпеки, ми затвердили Стратегію кібербезпеки нашої країни. Ми сьогодні дійсно в таємному режимі розглядали питання про створення кібервійськ у нашій державі. І це рішення підтримано одноголосно 21 членом Ради нацбезпеки, які були присутні. Я думаю, що найближчим часом буде указ президента, і про це ви дізнаєтесь від президента”, – розповів Данілов.

Відповідаючи на запитання щодо впливу російського бізнесу на економіку України, секретар Радбезу повідомив: “Повірте, ми цим питанням займаємось. І коли мова йшла про тих людей (проти яких РНБО запровадила санкції – “Н”), там були не тільки «злодії в законі», там були кримінальні авторитети. І якщо ви подивитесь біографії цих кримінальних авторитетів, то переважна частина – це Російська Федерація”.

Крім того, Данілов підтвердив, що наразі готується засідання РНБО стосовно ситуації в областях, які нещодавно відвідав глава держави (Херсонська, Миколаївська та Одеська області).

Нагадаємо, у липні 2016 року в Україні перші кіберполіцейські вийшли на службу.

Читайте також:
“Вітаю всіх, весна прийшла”: Зеленський підбив підсумки засідання РНБО

В Україні презентували кіберцентр UA30. При Зеленському відпрацювали атаку на вітрову електростанцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна