Рада ухвалила звернення до Конгресу США щодо санкцій за “Північний потік-2”

 

Верховна Рада ухвалила звернення до Конгресу США щодо “активізації зусиль зі зміцнення енергетичної безпеки України та Європи шляхом загального запровадження санкцій щодо будівництва газопроводу “Північний потік-2”.

Відповідну постанову на засіданні в п’ятницю, 21 травня, підтримали 292 народні депутати.

У документі висловлена стурбованість щодо доповіді Конгресу США та запропонованих додаткових санкцій США, які не передбачають заходів проти ключової компанії учасника “Північного потоку-2” – Nord Stream AG.

“Ми переконані, що єдиним довгостроковим механізмом гарантування невикористання Росією “Північного потоку-2″ в якості енергетичної зброї є повне блокування можливості його завершення та введення в експлуатацію”, – йдеться в постанові.

Рада закликала Конгрес США використати весь наявний інструментарій, щоб “цілковито та незворотно” зупинити будівництво газопроводу.

Під проєктом постанови підписалися понад 100 народних депутатів від різних фракцій та депутатських груп.

Читайте також:
“Північний потік-2” не потрібен ЄС для енергопостачання, – віцепрезидент Єврокомісії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна