Премію імені Георгія Гонгадзе 2021 здобула Мирослава Барчук

 

Лауреаткою журналістської Премії імені Георгія Ґонґадзе за 2021 рік стала телеведуча Суспільного ТБ (канал UA: Перший) Мирослава Барчук.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на трансляцію церемонії нагородження на каналі UA: Культура.

Захід цього року відбувався в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві у день народження покійного Георгія Гонгадзе, 21 травня.

Крім Барчук, до короткого списку номінантів на здобуття премії увійшли головний редактор сайту Liga.net Борис Давиденко та головна редакторка Reporters Марічка Паплаускайте.

Відповідаючи на запитання, що її найбільше “вибішує” в сучасній українській журналістиці, лауреатка Мирослава Барчук назвала спроби “збалансувати правду брехнею” та надання трибуни ворогам, які бажають деконструкції Української держави.

Номінанти з короткого списку (Мирослава Барчук, Марія Паплаускайте і Борис Давиденко) та ведучі церемонії нагородження (Юрій Макаров і Ольга Сніцарчук). Кадр відео

До довгого списку номінантів входили 18 українських журналістів.

За умовами премії, лише члени Капітули мають право номінувати журналістів на її здобуття. До Капітули премії 2021 року ввійшли: вдова Георгія Ґонґадзе, головна редакторка і керівник Української служби “Голосу Америки” Мирослава Ґонґадзе; президент Українського ПЕН, письменник Андрій Курков; співзасновниця та власниця видання “Українська правда” Олена Притула; декан Києво-Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук; меценат премії, представник Асоціації випускників КМБШ Максим Дядик; письменниця і правозахисниця Лариса Денисенко; засновник “сайту Історична правда” та Музею-архіву преси, перший лауреат Премії імені Георгія Ґонґадзе Вахтанг Кіпіані; публіцист, лауреат Премії імені Георгія Ґонґадзе 2020 року Павло Казарін; керівник київського бюро “Радіо Свобода” Інна Кузнецова.

Премія імені Георгія Ґонґадзе – нагорода для незалежних журналістів, заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з Києво-Могилянською бізнес-школою, асоціацією її випускників та виданням “Українська правда”.

Читайте також:
Першим лауреатом премії імені Георгія Гонгадзе став Вахтанг Кіпіані

Георгію Гонгадзе – 50. Невідомі карпатські пригоди Героя в спогадах його вихованців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна