Нацполіція затримала двох найвпливовіших в Україні “злодіїв у законі”

 

Національна поліція заявляє про затримання двох найвпливовіших в Україні “злодіїв в законі” на прізвиська “Умка” та “Лаша Сван”.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України в четвер, 20 травня.

Затриманим інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу у відповідному кримінальному статусі – стаття 255-1 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановили усі сфери їхньої діяльності та зв’язки.

За інформацією поліції, ці особи з “верхівки” злочинного світу утворювали злочинні угруповання та контролювали через своїх представників криміналітет у державі, підбурювали до вчинення нових злочинів та спричиняли появу додаткових загроз для безпеки громадян.

“Правоохоронці понад рік документували докази поширення злочинного впливу “злодіїв в законі”. Відомо, що “Умка”, “коронований” у 2014 році, та “Лаша Сван”, “злодій в законі” з 1995-го, здобули свої високі “звання” від топпредставників російського кримінального світу. Вони вважалися одними із найвпливовіших “злодіїв в законі” в Україні та контролювали криміналітет одразу в кількох областях – Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій та частині Західного регіону“, – йдеться в повідомленні.

Документування протиправної діяльності “злодїів у законі” відбувалося у два основні етапи.

“Перший – у квітні 2021 року, коли під час масштабної поліцейської спецоперації на Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання під керівництвом так званого “положенця” та повідомили про підозру одразу 16 його учасникам, серед яких п’ятеро “смотрящих” та четверо кримінальних “авторитетів”. Другий етап відбувся 19 травня. Поліцейські затримали “Умку” в аеропорту Дніпра під час спроби виїхати з країни, “Лашу Сван” – в готелі”, – зазначили в пресслужбі Нацполіції.

Нагадаємо, згідно з рішенням РНБО, 557 “злодіям в законі” та 111 кримінальним авторитетам, які є іноземними громадянами, буде заборонений в’їзд в Україну та зупинене оформлення будь-яких дозвільних документів на право перебування в державі.

Читайте також:
Рада внесла в законодавство поняття “злодій у законі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна