“Антонов” виготовив фюзеляж першого Ан-178 для Міноборони

 

На ДП “Антонов” заявили, що завершили стапельне складання фюзеляжу першого з трьох Ан-178, що будуються за контрактом з Міністерством оборони України, укладеним 29 грудня 2020 року.

Роботи здійснено майже на два тижні раніше запланованого, йдеться в пресрелізі державного підприємства.

“Сьогодні важливий для всіх нас день. Не пройшло й п’яти місяців з того дня, як в цьому цеху, за сприяння та в присутності президента України, був підписаний контракт з Міністерством оборони на побудову трьох літаків Ан-178. А зараз ми присутні на події, яка підтверджує, що “Антонов” працює, живе і буде жити!”, – наголосив керівник ДП Сергій Бичков.

Наразі в агрегатних цехах підприємства триває виготовлення крила, хвостового оперення, елементів систем і деталей, які згодом знадобляться для кінцевого складання планера першого Ан-178. Цей етап планується завершити до кінця поточного року.

Водночас розпочато виробництво деталей та агрегатів для другого та третього літаків. Укладаються договори на постачання матеріалів і комплектувальних виробів з українськими та іноземними партнерами, додали в “Антонові”.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2020 року державне підприємство “Антонов”, яке входить до складу концерну “Укроборонпром”, та Міністерство оборони України підписали контракт щодо будівництва та постачання до ЗСУ трьох військово-транспортних літаків Ан-178.

На першому етапі йдеться про три нові військово-транспортні літаки Ан-178, які отримають ЗСУ. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння та легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

Ан-178-100Р – перший український військово-транспортний літак з турбореактивними двигунами, що у майбутньому має прийти на зміну Ан-26, якими здебільшого оснащено ЗС України.
Ан-178 призначений для доставки особового складу і легкої техніки, транспортування матеріальних засобів, пошти та інших вантажів. В умовах надзвичайних ситуацій він може використовуватися для евакуації населення з зони стихійного лиха, транспортування поранених, десантування рятувальних команд тощо.

Читайте також:
В Одесі збиратимуть американські військові гелікоптери Iroquois

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна