В Одесі збиратимуть американські військові гелікоптери Iroquois

 

На Одеському авіаційному заводі проводитимуть ліцензійну збірку американських вертольотів Bell UH-1 Iroquois.

Про це в п’ятницю, 26 лютого, інформує сайт “Думська”.

Виробництво розмістять в одному з цехів заводу, а перший борт планують зібрати до 30-річчя Незалежності України, тобто влітку.

“Організація виробництва вертольотів наразі перебуває на завершальній стадії. Проект фінансується за рахунок інвестиційних коштів”, – сказав директор державного концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв під час візиту на підприємство.

Директор авіазаводу Віталій Юхачов підкреслив, що “Ірокез” – багатоцільовий гелікоптер. Він може бути і транспортним, і пасажирським, а при наявності підвісного озброєння – ударним.

Гелікоптер  “Ірокез” розробила у 1952 році компанія Bell Helicopter для армії США як машину для транспортування, а також – порятунку поранених.

Перший виліт він здійснив 20-го жовтня 1956 року. Гелікоптер поставили на конвеєр у 1960-му. Це був перший газотурбінний гелікоптер на озброєнні Армії США.

Свою доцільність довів під час війни у В’єтнамі, де він отримав прізвисько “Г’юі” від маркування HU-1.

Читайте також:
Укроборонпром уклав контракт із Пакистаном щодо ремонту танків на понад $85 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна