“Слуги народу” блокують ліквідацію ОАСК, – Шабунін

 

Комітет Верховної Ради України з питань правової політики блокує невідкладний законопроєкт президента України Володимира Зеленського про ліквідацію скандально відомого Окружного адміністративного суду Києва.

Про це повідомив керівник антикорупційної ГО “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін у фейсбуці.

Невідкладний президентський законопроєкт про ліквідацію ОАСК надійшов до комітету ще місяць тому.

“На засіданні комітету 13 травня до розгляду невідкладного законопроекту Зеленського навіть не дійшли. Голова комітету Андрій Костін змодерував засідання так, щоби точно не встигнути розглянути це питання!, – зауважив керівник ЦПК.

За його словами, розгляд законопроекту перенесли на засідання комітету, яке відбудеться в середу, 19 травня. Однак попри те, що законопроект має статус невідкладнного, у порядку денному засідання він йде шостим.

“Більше того, Костін з якогось дива хоче не голосувати законопроєкт в комітеті, а лише його “попередньо розглянути”. А значить комітет муситиме зібратися ще раз, вже для направлення на голосування в зал. І це при тому, що Зеленський визначив цей законопроект невідкладним до розгляду!” – наголосив Шабунін.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 13 квітня вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва.

У жовтні 2020 року в офісі президента відреагували на петицію про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва, яка набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів. Тоді Володимир Зеленський доручив розпочати консультації з Вищою радою правосуддя щодо майбутнього статусу ОАСК.

Читайте також:
ОАСК поскаржився на рішення про його ліквідацію у ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна