Петиція до Зеленського про ліквідацію ОАСК набрала 25 тис. голосів

 

Петиція до президента України Володимира Зеленського про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Станом на 26 жовтня дані на сайті електронних петицій свідчать, що петиція набрала 25 257 підписів. 

Її ініціатором є журналіст Данило Мокрик, який створив петицію 30 липня.

“У рамках негайного забезпечення права громадян України на справедливий суд: просимо президента України невідкладно подати до Верховної Ради законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва”, — йдеться в документі.

Автор вважає, що ОАСК втратив авторитет, зокрема, через зміст опублікованих Національним антикорупційним бюро України в липні 2019 року та в липні 2020 року записів розмов керівництва цього суду, “які свідчать про глибоко вкорінену в суді корупцію і практику неправосудності рішень”.

Відповідно до законодавства, за президентом закріплено виключне право ініціювати процедуру ліквідації суду. Тож Зеленського закликають скористатись ним та розпочати процедуру ліквідації ОАСК.

Як відомо, суддів ОАСК, голову Державної судової адміністрації України, колишніх високопосадовців та інших фізичних осіб підозрюють у створенні та участі у злочинній організації; захопленні державної влади; зловживанні впливом; втручанні у діяльність державних діячів та створенні штучних перешкод у діяльності ВККС та її членів. У провадженні також фігурують окремі посадовці інших державних органів у системі правосуддя, зокрема й ті, що покликані формувати доброчесний корпус суддів, слідкувати за додержанням ними законів та професійної етики.
За даними слідства, втілюючи план із захоплення державної влади, голова ОАСК Павло Вовк використовував своє широке коло зв’язків у цих органах: міг організувати подання штучних скарг до ВРП не тільки на непідконтрольних йому суддів з ОАСК, а й на суддів усіх інстанцій, які виносили “незручні” для нього рішення, у т.ч. на суддів Верховного Суду.

Читайте також:
Перед розглядом питання про відсторонення глави ОАСК Вовка
двоє членів ВРП відвідували офіс президента

“Шеф, давай вчудимо”: НАБУ оприлюднило записи “розмов суддів” Окружного адмінсуду Києва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна