Німеччина надасть гумдопомогу населенню сектора Гази

 

Федеративна Республіка Німеччина надасть гуманітарну допомогу мирному населенню в секторі Гази – близько 40 млн євро.

Про це повідомив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас у вівторок, 18 травня, передає Deutsche Welle.

На позачерговому засіданні Європейської ради щодо ситуації на Близькому Сході він також засудив атаки на Ізраїль зі сторони терористів ХАМАСу.

Маас привітав рішення ізраїльських керівників знову пропускати гумдопомогу в Газу.

Як інформувала “Новинарня“, із 10 травня триває ескалація бойових дій – фактично, ракетна війна – між Ізраїлем та арабськими бойовиками в секторі Газа.
ХАМАС оголосив про початок воєнної операції “Меч Аль-Кудса” (“Єрусалимський меч”). За перші дві доби ХАМАС, “Ісламський джихад” та інші палестинські угруповання випустили понад тисячу ракет по ізраїльській території. Обстрілу піддавалися не тільки прикордонні з Газою райони, а і Єрусалим, Тель-Авів та інші міста в центрі Ізраїлю. Здогадно, зброю для ХАМАСу надає зокрема Росія.
Ізраїль 11 травня оголосив антитерористичну операцію під кодовою назвою “Страж стін” (“Шомер а-Хомот”), що полягає як у ракетних та авіаударах, так і в діях диверсійних і розвідгруп на землі. 12 травня члени військово-політичного кабінету Ізраїлю одностайно затвердили рішення про продовження операції в секторі Гази і збільшення інтенсивності ударів.
За офіційними даними, станом на ранок 18 травня в Ізраїлі внаслідок бойових дій загинули вісім осіб (із них семеро цивільних). Ще кілька людей померли від травм або серцевих нападів, що їх зазнали під час евакуації у сховища.
Міністерство охорони здоров’я в Газі повідомляє про майже 210 загиблих арабів у секторі Газа та більш як 1400 поранених. Серед загиблих майже 30 – діти.
При цьому Ізраїль заявляє про ліквідацію понад 150 бойовиків ХАМАСу, “Ісламського джихаду” та їхніх лідерів.

13 травня командування Армії оборони Ізраїлю оголосило про призов 9 тисяч резервістів, які мали прибути на бази у повній готовності до участі у бойових діях.

Читайте також:
МЗС Австрії через прокляття Ердогана викликало посла Туреччини

Операція “Страж стін”: Ізраїль заявив про ліквідацію 160 ісламських бойовиків та четверту фазу ударів по “метро”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна