Ізраїль оголосив мобілізацію семи тисяч резервістів

 

У четвер, 13 травня, командування Армії оборони Ізраїлю оголосило про призов 9 000 резервістів, які мають прибути на бази у повній готовності до участі у бойових діях.

Про це повідомляє  The Times of Israel.

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц дав військовим дозвіл залучити до 9 000 резервістів за необхідності, враховуючи тривале протистояння з терористичними угрупованнями у Секторі Газа, повідомили у міноборони Ізраїлю.

Планується залучити як резервістів з бойових підрозділів, так і військовослужбовців з командних центрів, повідомили у відомстві.

Раніше повідомлялося, що командування Армії оборони Ізраїлю оголосило про призов 7000 резервістів, які мають прибути на бази в повній готовності до участі в бойових діях. Це пов’язано з проведенням в Секторі Гази антитерористичної операції “Вартовий стін”.

За даними ізраїльських військових, протягом останніх трьох днів бойовики руху ХАМАС з території Сектору Гази випустили у бік Ізраїлю близько 1600 ракет.

Як інформувала “Новинарня“, із 10 травня триває ескалація бойових дій – фактично, ракетна війна – між Ізраїлем та арабськими бойовиками в секторі Газа. ХАМАС оголосив про початок воєнної операції “Меч Аль-Кудса” (“Єрусалимський меч”). За перші дві доби ХАМАС, “Ісламський джихад” та інші палестинські угруповання випустили понад тисячу ракет по ізраїльській території. Обстрілу піддавалися не тільки прикордонні з Газою райони, а і Єрусалим, Тель-Авів та інші міста в центрі Ізраїлю. Здогадно, зброю для ХАМАСу надає зокрема Росія.
Ізраїль 11 травня оголосив антитерористичну операцію під кодовою назвою “Страж стін” (“Шомер а-Хомот”), що полягає як у ракетних та авіаударах, так і в діях диверсійних і розвідгруп на землі. 12 травня члени військово-політичного кабінету Ізраїлю одностайно затвердили рішення про продовження операції в секторі Гази і збільшення інтенсивності ударів.
11 травня від обстрілів на території Ізраїлю загинули три цивільні особи (жінки в Рішон ле-Ціоні та Ашкелоні). 12 травня загинули ще четверо ізраїльтян (батько й дочка від влучання ракети в машину в Лоді, 6-річний хлопчик у будинку в Сдероті, а також військовослужбовець, у джип якого влучила протитанкова ракета біля кордону Гази).
Міністерство охорони здоров’я в секторі Газа повідомило, що до ранку 13 травня жертвами дій ізраїльських військових стали 67 арабів у секторі, 388 отримали поранення. Серед них, за твердженням палестинської сторони, 17 неповнолітніх і шість жінок. При цьому Ізраїль заявляє про ліквідацію десятків бойовиків та їхніх лідерів.

Читайте також:
Ізраїль знищив будівлю з офісами для журналістів у секторі Гази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна