Ізраїль знищив будівлю з офісами для журналістів у секторі Гази

 

У відповідь на обстріли території Ізраїлю бойовиками палестинської організації ХАМАС ізраїльська армія завдала авіаудару в місті Газа, зруйнувавши вежу Аль Шорук – третю за висотою будівлю в секторі Газа, в якому розташовані офіси провідних місцевих та іноземних ЗМІ.

Відео моменту авіаудару, зняте місцевим жителем, опублікував український журналіст Андрій Цаплієнко в телеграмі в середу, 12 травня.

“Я добре знаю цю будівлю, бо в ній розташовані офіси провідних місцевих та іноземних медіа. ЦАХАЛ (Сили оборони Ізраїлю) попередили охорону Аль Шорук про те, що споруду буде знищено, і нанесли кілька ударів в якості попередження. Тобто, дали час на те, щоби з Аль Шорук встигли вивести людей. Такі попереджувальні удари в Газі називають «тук-тук у стелю», їх завдають ракетами без боєзарядів. А потом бомблять по-справжньому”, – написав Цаплієнко.

За інформацією видання The Times of Israel, авіаудар по цій будівлі був мотивований тим, що в таких вежах розміщуються командні пункти терористичних угруповань Гази.

За даними журналістів, перед цим ізраїльська армія здійснила кілька попереджувальних пострілів по будівлі. Інформації про те, чи лишалися у будівлі люди, поки що немає.

За попередніми даними, станом на 12 травня з Гази у бік території Ізраїля було запущено 1200 ракет. Через обстріли загинуло шестеро ізраїльтян на 53 мешканці сектора Гази.

Читайте також:
“Страж стін” проти “Меча Аль-Кудса”: що відбулося в Ізраїлі за останні два дні, коли поновилася війна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна