Америка замовила в української компанії вантажівки КрАЗ

 

Армія США замовила українські вантажівки марки КрАЗ виробництва Кременчуцького автомобілебудівного заводу.

Про це в середу, 19 травня, повідомляє “Мілітарний”.

Відомо, що українська компанія “АвтоКрАЗ” отримала трирічний контракт на поставку армії США КрАЗ 4×4 для важких транспортних засобів та запчастини до них.

У замовлення входять транспортні засоби для перевезення особового складу, бортові вантажівки, автоцистерни для води та палива.

“Незважаючи на те, що ніяких деталей про порядок закупівлі немає, очевидно, що цей привабливий контракт представляє волю США підтримати Україну в протистоянні російській агресії, що триває з 2014 року і окрім військових втрат наша держава несе й економічні через втрату кооперації та ринків збуту продукції. Придбані машини, безумовно, не будуть використовуватися самою американською армією, але будуть надані союзникам, наприклад для миротворчих операцій Організації об’єднаних націй (ООН) де традиційно використовуються вантажні автомобілі виробництва компанії АвтоКрАЗ”, – пише видання.

Довідково:
Кременчуцький автомобільний завод (ПрАТ “АвтоКрАЗ”) – українське підприємство з виробництва вантажних автомобілів, що розташоване у місті Кременчук Полтавської області.
Початок виробництва вантажних автомобілів на підприємстві розпочався у 1958 році. З того часу колективом підприємства виготовлено понад 800 тисяч вантажних автомобілів.

Читайте також:
Поблизу Яворівського полігону перекинувся КрАЗ із військовими: 13 постраждалих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна