В Атлантичній Канаді підняли кримськотатарський прапор у пам’ять про жертв депортації

 

До річниці геноциду кримськотатарського народу столиця канадської провінції Нью-Брансвік – Фредеріктон напередодні підняла кримськотатарський прапор, приєднавшись до ініціативи посольства України в Канаді.

Прапор вивісили разом із державним прапором України перед мерією Фредеріктона у вівторок, 18 травня, передає “Крим.Реалії”.

Зазначається, що в Атлантичній Канаді кримськотатарський прапор підняли вперше.

“Ми вдячні та зворушені: це гарний і потрібний жест підтримки. Він нагадує, що кожен день окупації Криму сьогодні – це виклик усьому вільному світові”, – прокоментував посол України в Канаді Андрій Шевченко.

За інформацією посольства, ініціативу підтримала мерія міста, Асоціація кримських татар Канади, Конгрес українців Канади та місцева українська громада.

Фредеріктон продовжує традицію, започатковану посольством України: щороку до 18-травня одне з канадських міст піднімає блакитний прапор із тамгою в пам’ять про жертв депортації та в підтримку кримських татар сьогодні. У попередні роки такі церемонії пройшли в Оттаві, Торонто, Едмонтоні та Вінніпезі.

“Канада послідовно дотримується політики невизнання незаконної анексії Криму Росією та вимагає від Москви припинити утиски щодо кримськотатарського народу”, – додали в посольстві.

Додамо, що 18 травня виповнюється 77 років від часу депортації радянським режимом кримських татар з Криму. В цей день в Україні і світі згадують жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також:
У Криму молодь зійшла на вершину Чатир-Даг у пам’ять про жертв геноциду кримських татар. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна