У Криму молодь зійшла на вершину Чатир-Даг у пам’ять про жертв геноциду кримських татар. ВІДЕО

 

Кримські татари піднялися на вершину Кримських гір Чатир-Даг (1527 метрів над рівнем моря) у пам’ять про жертви геноциду кримських татар.

З 2006 року перед жалобною для кримськотатарського народу датою 18 травня кримськотатарська молодь піднімається на гору Чатир-Даг, щоб вшанувати пам’ять предків, які загинули під час депортації і за весь час, поки кримськотатарський народ не міг повернутися на історичну батьківщину до Криму.
Винятком стали 2019 і 2020 роки, коли обидві дати припали на священний для мусульман місяць Рамадан.

Цього року молодь відновила традицію і знову піднялася на вершину Чатир-Дага. Частина активістів піднімалася іншим маршрутом, оскільки не погодила сходження із владою, пише “Крим.Реалії”.

Довідково:
18 травня в Україні та світі згадують про жертв депортації кримськотатарського народу з Криму в 1944 році. У цей день з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар.
Загалом було депортовано близько 200 тисяч осіб. У цей день проходять жалобні заходи пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму.
Згідно з постановою Верховної Ради України, день 18 травня оголошено Днем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також:
“Крим вернеться тоді, коли сильно зміцніє Туреччина”: як у Вінниці відзначили День спротиву окупації АРК. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна