СБУ викрила мережу сайтів із продажу фальшивих негативних тестів на COVID-19

 

Служба безпеки України викрила мережу анонімних сайтів із продажу підроблених лікарняних та негативних тестів на коронавірус.

Про це інформує пресцентр СБУ.

Кіберфахівці СБУ заблокували мережу анонімних сайтів, через які злочинці збували підроблені медичні документи.

Організатори  продавали підроблені довідки з негативними результатами тестів на COVID-19 і листки тимчасової непрацездатності.

Під час досудового слідства правоохоронці встановили, що мережу заснували у липні 2020 року на Київщині.

Зловмисники приймали замовлення на виготовлення підроблених негативних результатів ПЛР-тестів на COVID-19 для в’їзду за кордон. Також вони фальсифікували медичні довідки для отримання водійських прав і листки тимчасової непрацездатності з підробленими печатками державних та комунальних медичних закладів Києва.

За даними СБУ, ділки щодня збували до десяти підробок. Їх вартість залежала від виду документа і терміновості виготовлення, у середньому становила 1 тис. гривень.

Оперативники встановили, що зловмисники зареєстрували кілька фіктивних фірм і відкрили банківські рахунки на підставних осіб. Реквізити вони використовували для отримання коштів за підроблені документи. Передачу “довідок” замовникам здійснювали через служби експрес-доставки.

Зазначається, що під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Читайте також:
В Україні за добу – 4 тисячі COVID-хворих. Вакцину отримали понад 17 тисяч людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна