СБУ опублікувала фото кримських татар, яких розстріляли у 1937-1938 роках за спротив більшовикам

 

Архів СБУ опублікував фото кримських татар, яких розстріляли у 1937-1938 роках за спротив більшовикам і боротьбу за свободу півострову від радянської влади.

Колаж іх чорно-білих світлин оприлюднив пресцентр відомства у вівторок, 18 травня.

“18 травня 1944 року радянська влада розпочала депортацію цілого народу, відправивши його за тисячі кілометрів від рідної землі. Багато хто не витримав цих страждань і вже ніколи не повернувся додому. Це був наймасовіший етап сталінського геноциду кримськотатарського народу. Але ми маємо пам’ятати, що ця депортація стала продовженням довготривалої репресивної кампанії”, – повідомили в пресцентрі.

Додамо, що 18 травня виповнюється 77 років від часу депортації радянським режимом кримських татар з Криму. В цей день в Україні і світі згадують жертв геноциду кримськотатарського народу.

Читайте також:
У Криму молодь зійшла на вершину Чатир-Даг у пам’ять про жертв геноциду кримських татар. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна