Президент Латвії підтвердив участь у саміті Кримської платформи

 

Президент Латвії Егілс Левітс візьме участь в інавгураційному саміті Кримської платформи з деокупації півострова, який відбудеться 23 серпня у Києві.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі спікеркою Сейму Латвії Інарою Мурнієце, інформує пресслужба глави держави.

Зеленський розповів співрозмовниці про безпекову ситуацію на Донбасі. Окрему увагу під час зустрічі було приділено актуальній ситуації на території тимчасово окупованого Криму.

“Хочу подякувати вам та вашим колегам за те, що відвідаєте Донбас. Вдячний за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за те, що не підтримуєте окупацію Криму”, – наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що саме Сейм Латвії у травні 2019 року першим з іноземних парламентів визнав геноцидом депортацію кримських татар радянською владою з території Криму у 1944 році.

Зеленський високо оцінив той факт, що президент Латвії Егілс Левітс першим зі світових лідерів підтвердив намір взяти особисту участь в інавгураційному саміті Кримської платформи.

Також під час зустрічі було позитивно оцінено й нещодавню ініціативу латвійських депутатів зі створення у Сеймі Групи підтримки Кримської платформи, що є свідченням готовності Латвії до практичного наповнення цього важливого формату.

Читайте також:
Перша держава Європи відкрила почесне консульство на Донбасі

У Держдепі США заявили, що готові приєднатися до Кримської платформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна