У Держдепі США заявили, що готові приєднатися до Кримської платформи

 

Сполучені Штати вітають і підтримують мирну ініціативу України “Кримська платформа” та готові приєднатися до неї, щоби досягти остаточної мети – припинення російської окупації Кримського півострова.

Про це повідомили в середу, 28 квітня, в офісі речника Державного департаменту США у відповідь на запит “Укрінформу”.

“США вітають нову ініціативу України “Кримська платформа” та із задоволенням очікують продовження співпраці з Україною, а також нашими союзниками та партнерами щодо припинення російської окупації Кримського півострова й агресії (РФ – Н.) на сході України”, – прокоментували в американському зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, у Держдепартаменті підкреслили, що США “підтверджують свою підтримку суверенітету й територіальній цілісності України, включно з її територіальними водами”.

Довідково:
“Кримська платформа” – це новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною. Він має на меті підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму; відповіді викликам безпеки; посилення міжнародного тиску на Росію; запобігання подальшим порушенням прав людини; захист жертв окупаційного режиму; та зрештою деокупацію Криму. Україна активно пропонує іншим державам приєднатися до цієї міжнародної ініціативи.

Нагадаємо, нещодавно створення Кримської платформи підтримала Словенія.
Раніше у Сполучених Штатах Америки також готові до співпраці над створенням Кримської платформи, що ініційована Україною.

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова заявила, що Росію також запросять брати участь у міжнародній платформі з деокупації Криму.

Саміт “Кримської платформи” відбудеться 23 серпня 2021 року.

Читайте також:
Деокупаційний формат “Кримська платформа” готова підтримати низка країн, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна