Держмолодьжитло почало прийом заяв від переселенців на іпотеку під 3%

 

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву з 17 травня почав приймати заяви на отримання пільгового іпотечного кредиту для внутрішньо переміщених осіб за рахунок грантових коштів уряду Німеччини, що надаються через Банк Розвитку KfW.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як зазначається на сайті Держмолодьжитла, заява про намір отримати кредит подається при особистому зверненні до регіонального управління Держмолодьжитла або в електронній формі через додаток “Дія”.

Щоб подати заяву особисто, необхідно заповнити відповідну форму заяви в письмовому вигляді та звернутися з нею до регіонального управління/іпотечного центру Держмолодьжитла.

Форма заяви – за посиланням.

При цьому якщо вимушений переселенець станом на 17 травня зареєстрований як кандидат для отримання державної іпотеки під 3% (реєстр 980), він автоматично вноситься в новий реєстр і братиме участь в лотереї на іпотеку.

Якщо ж переселенець не бажає включати себе до нового реєстру, то відповідну заяву треба подати до 17 червня 2021 року.

Раніше Кабінет Міністрів затвердив порядок надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам коштом гранту (25,5 млн євро), наданого Кредитною установою для відбудови (KfW).

Читайте також:
Німеччина виділяє €10 млн на соціальні послуги і подолання COVID-19 на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна