На півдні України й на окупованому півострові мовитиме “Українське радіо. Крим”

 

Сьогодні Суспільне радіо запускає новий інформаційний проєкт “Українське радіо. Крим”, що звучатиме на хвилях “Українського радіо” на півдні України та частині Кримського півострова на частоті 100,7 FM, а також у середньохвильовому діапазоні на частоті 549 АМ.

Про це в понеділок, 17 травня, інформує “Урядовий портал”.

Проєкт охопить 100% сільської місцевості та більше 95% міст Криму, а також майже всю територію України у вечірній час.

“Українське радіо. Крим” транслюватиметься п’ять разів на тиждень, з понеділка по п’ятницю, з 19:10 до 20:00 за київським часом. Основу мовлення складатимуть декілька програм.

Щопонеділка о 19:10 виходитиме “Нація. Крим” (Millet. Qirim) — програма про вихідців з Криму: їхні життєві історії, культуру і традиції. Програма вироблятиметься херсонською філією Суспільного і звучатиме також у рамках програми регіонального радіомовлення у Херсонській області, яка на сьогодні є другою після Києва за чисельністю переселенців з Кримського півострова.

Із вівторка по четвер о 19:10 – програма “Тема дня”, що вироблятиметься спільно з телеканалом UA:КРИМ.

О 19:40 з понеділка по четвер виходитиме вечірня інформаційно-аналітична програма “Крим — Україна” про події в Криму. Програму готуватиме всесвітня служба Українського радіо.

А щоп’ятниці з 19:10 до 20:00 звучатиме перше в історії українського радіомовлення музично-розважальне шоу кримськотатарською мовою Keç gece show. Ведучий програми — відомий кримськотатарський журналіст Муслім Умеров.

“Keç gece show позиціонується як музично-розважальне шоу, в якому, тим не менш, можуть обговорюватися й цілком серйозні теми. Гостями першого випуску, що вийде в ефір уже 21 травня, стануть український кримськотатарський політик і громадський діяч Рефат Чубаров та кримський актор, сценарист та стендап-комік Сулейман Умеров”, – йдеться в повідомленні.

“Таким чином ми інтегруємо кримськотатарську тематику в загальноукраїнський інформаційний контекст. Це надзвичайно важливо і для кримських татар, які мешкають сьогодні в різних частинах України, і для самих українців, якщо ми прагнемо будувати демократичне суспільство та захищати наші національні інтереси”, – зауважив член правління НСТУ Дмитро Хоркін, відповідальний за платформу радіо.

Читайте також:
Російські окупанти блокують в Криму щонайменше 25 українських сайтів, – правозахисники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна