Нацгвардійці в районі ООС одними з перших в Україні пройшли повний курс вакцинації

 

14 травня понад 100 військовослужбовців підрозділів Національної гвардії, які виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил, отримали вакцини. Частина з них – вакцинувалася вперше, але більшість отримала вже другу дозу вакцини Sinovac Biotech, таким чином пройшовши повноцінну імунізацію.

Про це “Новинарні” повідомили у пресслужбі угруповання НГУ Об’єднаних сил.

Вакцинацію провела мобільна бригада з імунізації державної поліклініки Міністерства внутрішніх справ України по Луганській області (що дислокується в Северодонецьку) на базі медичного пункту військової частини 3035.

Повторне вакцинування днями пройшли і нацгвардійці в Маріуполі.

Фото: Ганна Ільченко

Перед вакцинацією кожен військовослужбовець заповнив анкету щодо стану свого здоров’я, підписав письмову згоду, пройшов огляд у лікаря.

“Вакцинація відбувається за планом. Кожного, хто вакцинується повторно, я запитую, яким був перебіг після першої дози вакцини. На моєму досвіді – всі побічні реакції вакцин були в межах норми. Серед найпоширеніших – підвищення температури, слабкість, озноб. Але за словами пацієнтів, це проходило через пару днів”, – розповіла медсестра поліклініки МВС України Олена Нефьодова.

Військовослужбовці Національної гвардії України, які беруть участь в операції Об’єднаних сил на сході України, входять до групи осіб, яких вакцинують першими на рівні з медиками.

“Вакцинація потрібна не лише для власної безпеки. Завдяки щепленню формується колективний імунітет. Мені ввели першу дозу вакцини. Самопочуття прекрасне. Хочеться вже пошвидше пройти повний курс і почуватися більш захищеним”, – зауважив заступник командира батальйону спеціального призначення “Донбас” по роботі з особовим складом Микола.

Фото: Ганна Ільченко

Нагадаємо, для того, щоб повноцінно імунізуватися від COVID-19, для більшості вакцин необхідно отримати не одну, а дві дози.

Читайте також:
З початку вакцинації від “ковіду” в ЗСУ зробили понад 50 тис. щеплень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна