Суддя Підпалий, що не дозволив ув’язнити Медведчука, потрапив у базу “Правотворця”

 

Суддя Печерського районного суду В’ячеслав Підпалий, який відхилив клопотання прокурора про взяття під варту Віктора Медведчука й призначив йому запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, потрапив у базу “Правотворця”.

Про це “Новинарні” повідомили в правозахисній ініціативі “Правотворець” в п’ятницю, 14 травня.

“Віктор Медведчук підозрюється у вчиненні злочину за статтею 111 ККУ “Державна зрада”. Це тяжкий злочин. Разом з тим, такий самий запобіжний захід суд призначав учасникам акції 20 березня за запалений фаєр і за розмальовані двері офісу президента. “Послідовність” суду під час вчорашнього засідання змусило “Правотворець” внести до своєї бази чергового суддю  Печерського районного суду Києва”, – повідомили в ініціативі.

Як стверджують у “Правотворці”, В’ячеслав Підпалий відомий тим, що:

  • скасував арешт коштів з рахунків колишнього віце-прем’єр-міністра – регіонала Сергія Арбузова;
  • відмовив у задовільнені скарги прокурора Сергія Горбатюка, що вів розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності, на дії заступника Генпрокурора Юрія Столярчука. При цьому Підпалий в порушення законодавства штучно затягував розгляд скарги;
  • як повідомляє Фундація ДеЮре, Підпалий повернув екс-міністру аграрної політики Миколі Присяжнюку майже 2 мільйони доларів, які вилучили під час обшуку вдома у його сестри.

Також Підпалий “прославився” тим, що зобов’язав “Приватбанк” виплатити Григорію та Ігорю Суркісам близько 10 млрд. грн., які вони буцімто втратили внаслідок націоналізації банку. До речі, брати-Суркіси є давніми партнерами Віктора Медведчука.

“А ще він причетний до справи Стерненка про самозахист – він скасував підозру Івану Кузнецову, одному з нападників на Сергія”, – резюмували правозахисники.

Читайте також:
База “Правотворця” поповнилася двома суддями, які відправили під арешт учасників протесту під ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна