База “Правотворця” поповнилася двома суддями, які відправили під арешт учасників протесту під ОП

 

Судді Печерського районного суду м. Києва Світлана Шапутько і Крістіна Константінова потрапили в базу правозахисної ініціативи “Правотворець“, яка збирає переслідувачів за політичними мотивами.
Ці судді опинилися в базі через винесення неправомірних рішень щодо ряду активістів – учасників акції 20 березня під офісом президента.

Саме в Печерському райсуді було обрано запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту Владиславу Стафійчуку (Владу Сорду), Роману Ратушному, Євгену Строканю, Сергію Філімонову, Олексію Білковському, Давиду Гаджимурадову, Артему Лісовцю, нагадує Рух опору капітуляції.

Крістіна Константінова не дозволила опитати свідків зі сторони підозрюваних, чим порушила принципи неупередженого судочинства й фактично відмовила підозрюваним у праві на належний захист.

Світлана Шапутько порушила закон, коли належним чином не попередила адвоката Романа Ратушного про засідання про відвід судді (тієї ж Константінової).

Також ця суддя без належних підстав призначила закрите засідання в справі сотника 5-ї сотні Самооборони Майдану, ветерана російсько-української війни Ігоря Солонинка (в суді розглядали питання арешту майна Ігоря, вилученого під час обшуків 23 лютого слідчими ДБР в рамах кримінального провадження про вбивство 13 “беркутівців”, при цьому Ігор поки фігурує в справі як свідок).

Читайте також:
Суд відправив під домашній арешт ще одного учасника акції під ОП Білковського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна