53-тя бригада повернулася з передової. За 11 місяців ротації – троє полеглих

 

53-тя окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, яка протягом 11 місяців виконувала поставлені бойові завдання, повернулася з району проведення Операції об’єднаних сил.
Троє армійців не повернулися з цієї ротації.

Про це в п’ятницю, 14 травня, повідомили в пресцентрі військової частини.

Командир бригади полковник Дмитро Тітенко привітав військовослужбовців із поверненням, подякував за сумлінне виконання військового обов’язку, хоробрість та відвагу, витримку та чесну службу під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Хвилиною мовчання і квітами присутні вшанували тих, хто віддав за Україну найцінніше – власне життя. Троє воїнів полягли у боях, захищаючи рідну землю:

Головний інспектор Міністерства оборони України адмірал Ігор Воронченко теж привітав командування та особовий склад бригади.

“Прийміть слова великої вдячності від керівного складу Міністерства оборони України за чесну і якісну бойову роботу протягом одинадцяти місяців в районі проведення ООС. Ці одинадцять місяців були не простими. Ворог продовжує рухатися шляхом ескалації бойових дій. За останні три місяці на тимчасово окупованих територіях та поблизу наших кордонів накопичилося чисельне угрупування противника. В їх планах – не дати нам жити спокійно. Проте єдність і порозуміння нашого народу дозволить нам не просто перемогти ворога й захистити рідну землю, але й визволити тимчасово окуповані території. Ми не єдині й відчуваємо потужну підтримку союзників і всього цивілізованого світу”, – сказав Воронченко.

Кращим військовослужбовцям бригади вручили відзнаки, командири кращих підрозділів отримали сертифікати на оргтехніку. Військовослужбовцям, яким присвоєно чергові військові звання, під час урочистого шикування були вручені погони.

Після відпочинку воїнів у колі рідних та близьких на особовий склад окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха чекає відновлення боєздатності та інтенсивні навчання, адже попереду нові завдання, нові виклики і нові перемоги.

Читайте також:
Танкісти 17-ї бригади повернулися в ППД після понад піврічної ротації в ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна