На Донеччині загинув сержант батальйону “Айдар” Іван Дедюх

доповнено


Стало відоме ім’я українського військового, який загинув на Донеччині 27 червня. Це сержант 24-го окремого штурмового батальйону “Айдар” ЗСУ Іван Дедюх.

Ім’я полеглого в коментарі LB.ua назвав священик Андрій Любунь, настоятель каплиці-пантеону загиблих в АТО в селі Лішня Кременецького району Тернопільської області.

Дедюх сам був із Тернополя. Він народився 21 січня 1983 року. На Донбасі воював із 2014 року.

Як інформувала “Новинарня” з посиланням на пресцентр штабу Об’єднаних сил, 27 червня біля села Старогнатівка Бойківського району Донецької області внаслідок розриву невідомого боєприпасу були поранені двоє українських військових. Один із них помер через множинні осколкові поранення.


“Айдар” підтвердив бойову втрату.

“З великим сумом повідомляємо, що 27 червня ми зазнали непоправної втрати. Під час інженерного обладнання позицій пролунав вибух невідомого походження і від численних осколкових поранень не сумісних з життям загинув справжній українець, воїн і патріот, молодший сержант Дедюх Іван Мирославович.
Іван був родом із Тернополя, на війну прийшов ще в далекий 2014 рік, відстоювати права України та українських громадян. Завжди був відповідальною людиною, служив командиром відділення, умів вправно керувати своїм маленьким підрозділом, за що його поважали побратими.
Тепер йому назавжди ,37 і він залишиться назавжди воїном небесної роти батальйону “Айдар”, – ідеться в некролозі.

Батальйон висловив щирі співчуття близьким, друзям та рідним полеглого.

Не дочекалася з війни сина мати.

За даними “Новинарні“, загиблий Іван Дедюх – четверта бойова втрата Об’єднаних сил у червні.

13 червня від мінометного обстрілу в районі Попасної на Луганщині загинув прапорщик Леонід Добрянський із 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ ім. князя Костянтина Острозького.

17 червня внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї в районі села Шуми (Горлівський напрямок) на Донеччині загинув боєць 503-го окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ старший матрос Ілля Струк.

Унаслідок снайперського пострілу в районі Авдіївки, Донецька область, 18 червня загинув старший солдат Богдан Коваленко із 54-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені гетьмана Івана Мазепи.

Читайте також:
Чотири загиблі герої травня: імена, обличчя й історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна