Біля Старогнатівки внаслідок підриву загинув український воїн

 

Унаслідок підриву біля села Старогнатівка в Бойківському районі Донецької області загинув український воїн, ще один – отримав поранення.

Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил у вечірньому зведенні в суботу, 27 червня.

“Поблизу Старогнатівки, внаслідок розриву невідомого боєприпасу, постраждало два захисники. Від отриманих множинних осколкових поранень, на жаль, один із військовослужбовців загинув, другого доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу”, – сказано в повідомленні.

Ще один військовий ОС отримав поранення біля міста Мар’їнка на Донеччині під час розмінування місцевості.

“…Неподалік населеного пункту Мар’їнка, під час виконання завдання з розмінування ділянки місцевості, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав вогнепальне осколкове проникаюче поранення сапер зі складу Об’єднаних сил. Воїна доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку”, – зазначено у зведенні ОС.

Командування Об’єднаних сил висловило глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а пораненим захисникам побажало скорішого одужання.

За інформацією зі штабу ОС, з початку доби 27 червня станом на 17:00 збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) неподалік від Водяного та Мар’їнки окупанти застосували проти українських захисників автоматичні станкові гранатомети. На світанку поблизу Авдіївки агресор бив з артилерійських систем 122-го калібру, 120-мм мінометів, великокаліберних кулеметів та ручних протитанкових гранатометів. По оборонцях Гранітного ворог застосував ПТРК та міномети 82-го калібру.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) російські окупаційні війська здійснили обстріл на підступах до міста Світлодарськ, використавши станкові протитанкові гранатомети.

“У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах окупантів. Завдяки рішучості та влучності українських оборонців загарбники припинили свою активність. Втрати окупантів уточнюються”, – сказано у зведенні.

За підрахунками “Новинарні“, загиблий 27 червня – четверта бойова втрата ОС із початку місяця.

Читайте також:
Від кулі снайпера загинув 22-річний Богдан Коваленко з 54 омбр

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна