ЦАХАЛ показав відео ліквідації групи бойовиків, які планували обстріл багатоквартирного будинку

 

Пресслужба ЦАХАЛу (збройних сил Ізраїлю) опублікувала відеозапис, на якому показано знищення цілі у верхній частині багатоповерхового будинку в південній частині сектора Гази, недалеко від кордону з Ізраїлем.

Це відео з’явилося в мережі у четвер, 13 травня.

Зазначається, що підрозділом глибинної розвідки “Маглан” було встановлено, що з цього будинку групою бойовиків готується обстріл цілей на ізраїльській території із застосуванням протитанкових ракет.

Відтак, було завдано удару. ЦАХАЛ акцентує, що терористи свідомо використовують цивільні об’єкти, прикриваючись “живим щитом”.

Як інформувала “Новинарня“, із 10 травня триває ескалація бойових дій – фактично, ракетна війна – між Ізраїлем та арабськими бойовиками в секторі Газа. ХАМАС оголосив про початок воєнної операції “Меч Аль-Кудса” (“Єрусалимський меч”). За перші дві доби ХАМАС, “Ісламський джихад” та інші палестинські угруповання випустили понад тисячу ракет по ізраїльській території. Обстрілу піддавалися не тільки прикордонні з Газою райони, а і Єрусалим, Тель-Авів та інші міста в центрі Ізраїлю. Здогадно, зброю для ХАМАСу надає зокрема Росія.
Ізраїль 11 травня оголосив антитерористичну операцію під кодовою назвою “Страж стін” (“Шомер а-Хомот”), що полягає як у ракетних та авіаударах, так і в діях диверсійних і розвідгруп на землі. 12 травня члени військово-політичного кабінету Ізраїлю одностайно затвердили рішення про продовження операції в секторі Гази і збільшення інтенсивності ударів.
11 травня від обстрілів на території Ізраїлю загинули три цивільні особи (жінки в Рішон ле-Ціоні та Ашкелоні). 12 травня загинули ще четверо ізраїльтян (батько й дочка від влучання ракети в машину в Лоді, 6-річний хлопчик у будинку в Сдероті, а також військовослужбовець, у джип якого влучила протитанкова ракета біля кордону Гази).
Міністерство охорони здоров’я в секторі Газа повідомило, що до ранку 13 травня жертвами дій ізраїльських військових стали 67 арабів у секторі, 388 отримали поранення. Серед них, за твердженням палестинської сторони, 17 неповнолітніх і шість жінок. При цьому Ізраїль заявляє про ліквідацію десятків бойовиків та їхніх лідерів.

Читайте також:
Ізраїль знищив будівлю з офісами для журналістів у секторі Гази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна