Колишній член Нацради з питань ТБ Горковенко частково виграв апеляцію в Зеленського щодо його звільнення

 

Колишній член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Горковенко заявляє, що виграв апеляцію у президента Володимира Зеленського.
Справа стосується рішення Верховного Суду від 19 грудня 2019 року, яким було встановлено, що президент порушив закон, звільнивши Горковенка шляхом скасування указу про призначення.

Про це у четвер, 13 травня, пише сам Горковенко у ФБ.

“По факту цю апеляцію президент програв. Судді залишили без задоволення апеляційну скаргу Володимира Зеленського. Офіс президента доводив, що моє звільнення у неприродній спосіб є законним. Це означає, що вчора набрало законної сили рішення, яким визнано протиправним та скасовано Указ Президента від 24.05.2019 №323/2019 “Про скасування Указу Президента України від 04 травня 2019 року №187 “Про призначення В. Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення”, – пише він.

Апеляційну скаргу Горковенка суд задовольнив частково.

“Серед іншого визнано, що мене слід вважати саме звільненим з роботи з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення. У такий спосіб Велика Палата Верховного Суду визнала, що “скасування призначення” насправді є звільненням. Це важливо у світлі останніх рішень президента Зеленського, якими він “скасовував призначення” осіб, яких за законом не мав права звільняти. Зокрема, суддів Конституційного Суду”, – додав Горковенко.

Також суд стягнув з офісу президента на користь Горковенка 1921 грн. судових витрат.

Нагадаємо, в травні 2019 року Володимир Горковенко, якого звільнив з посади члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення президент Володимир Зеленський, подав на голову держави до суду.

Читайте також:
“Поганий симптом”: Зеленський почав скасовувати укази Порошенка пачками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна