Вакцина, бронежилети, інструктори: голова сейму Литви Чміліте‑Нільсен розповіла про допомогу для України

 

Литва надасть українським військовим партію бронежилетів.

Про це повідомила спікерка сейму Литви Вікторія Чміліте‑Нільсен, інформує “Радіо Свобода” в четвер, 13 травня.

Серед інших видів допомоги вона також назвала роботу литовських військових інструкторів.

“Надсилання інструкторів нам здається дуже важливим сегментом. Він доцільний у нинішній ситуації. Тобто ми надаємо таку собі інтелектуальну і водночас практичну допомогу. Ми також надаємо доволі прагматичну допомогу, як, наприклад, бронежилети, які мають прибути в Україну до липня. Це приблизно 700 жилетів, які, сподіваємось, зможуть захистити тих, хто на фронті”, – сказала Чміліте‑Нільсен, яка перебуває в Україні з офіційним візитом.

Також Литва збирається надати Україні вакцину від COVID-19. Точну кількість глава парламенту Литви не уточнила, зазначивши, що вакцина призначатиметься для жителів Донбасу.

“Ми обговорювали і з президентом України, і зі спікером Верховної Ради, що ми зможемо надати певну, можливо, символічну, кількість вакцин для регіону Донбасу, але ми все ж сподіваємося, що це зможе захистити значну кількість людей. Країни Східного партнерства, які не є членами Євросоюзу, перебувають у невигідному становищі. І ми намагаємось підіймати це питання на міжнародній арені завжди, коли є така можливість. Питання вакцин для країн Східного партнерства і для України, зокрема, є дуже важливим. І тут ми можемо продемонструвати нашу колективну солідарність і допомогти нашим сусідам”, – сказала спікерка литовського парламенту.

Нагадаємо, 27 квітня Сейм Литви ухвалив резолюцію із закликом до Російської Федерації припинити агресію та провокації проти України.

Читайте також:
Євросоюз має ще невикористані засоби тиску на Росію, – президент Литви

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна