У Стратегії воєнної безпеки України – не “тотальна мілітаризація”, а непрямі дії для запобігання ескалації, – Таран

 

Україна не ставить за мету досягнення виснажливого для економіки воєнного паритету з противником – Російською Федерацією – шляхом “тотальної мілітаризації” держави.

Про це в середу, 12 травня, у контексті положень Стратегії воєнної безпеки заявив міністр оборони України Андрій Таран під час виступу на форумі “Україна 30. Безпека країни”.

“Пріоритет надається застосуванню превентивних, асиметричних та непрямих дій для запобігання ескалації воєнного конфлікту, ширшому залученню до оборонних завдань цивільних інституцій та потужного руху опору”, – додав Таран, інформує пресслужба МОУ.

Міністр оборони відзначив, що воєнну безпеку нашої держави забезпечить визначена у Стратегії воєнної безпеки всеохоплююча оборона України.

Стратегія відповідає основним потребам держави щодо протидії наявним і прогнозованим воєнним загрозам.

Вона є довгостроковим стратегічним документом із оцінками майбутнього безпекового середовища на період до десяти років, також стратегія визначає засади планування розвитку сил оборони.

“Ми свідомі тих загроз, які чекатимуть нас у найближче десятиліття, а тому вже закладаємо підвалини застосування превентивних дій та стійкого опору агресору на суші, на морі, у повітрі, інформаційному та кібер- просторах. Передбачається використання для відсічі агресії усього потенціалу держави, — як воєнного, так і політичного, економічного, міжнародно-правового, духовного, культурного. Тобто, ми не переслідуємо досягнення воєнного паритету з противником, а забезпечуємо готовність державних структур і потенціалу всього народу до протидії загрозам”, — зазначив Андрій Таран.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 25 березня 2021 року “Про Стратегію воєнної безпеки України”.
Вона визначає цілі, пріоритети та завдання реалізації державної політики у воєнній сфері, сфері оборони та військового будівництва.

Реалізація Стратегії сприятиме інтеграції України у євроатлантичний безпековий простір і набуттю членства в НАТО. Документ також передбачає активну участь у міжнародних операціях з підтримання миру й безпеки.

Читайте також:
Таран у річницю початку ООС: Якою б не була назва, йдеться про російсько-українську війну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна