З початку війни Україна засудила понад пів сотні підлітків за участь в загонах російських бойовиків в ОРДЛО

 

З початку бойових дій Україна винесла вироки 54 неповнолітнім, яких завербували в незаконні збройні формування Російської Федерації.

Про це повідомив заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов в інтерв’ю  виданню”Цензор”, опублікованому в середу, 12 травня.

Як відомо, на окупованій росіянами територій Луганської та Донецької областей бойовики, починаючи з 2014 року, вербують та залучають неповнолітніх до складу незаконних збройних формувань. Російської Федерації.

За цей період в Україні засудили 54 неповнолітніх за участь в НЗФ.

Заступник генпрокурора зазначив, що залучені в НЗФ неповнолітні беруть участь і в бойових діях проти України.

“Країна-окупант через підконтрольні адміністрації фінансово підтримує військові табори і псевдопатріотичні клуби. Дітей тут готують до бойових дій і нав’язують їм ідеологію сепаратизму і “русского мира”, в їх несформовані дитячі голови закладається ненависть до України”, – констатує Мамедов.

Наразі встановлено два організатори таких злочинів, одному з них оголошено підозру.

“У нас є інформація, що за весь період збройного конфлікту засуджено 54 неповнолітніх громадянина України за участь в НВФ РФ. Частина з них проходила навчання в таких військово-патріотичних клубах, які в 2014-2015 роках виникали стихійно, а пізніше вже почали працювати централізовано. Це серйозне порушення міжнародного гуманітарного права “, – пояснив Мамедов.

Чиновник додав, що в матеріалах, переданих до Міжнародного кримінального суду (МКС), містяться факти про проведення з дітьми занять з тактики і стратегії військових дій, ознайомлення з будовою сучасного стрілецької зброї, тощо.

“Дітей навчають, як застосовувати певні види піхотного озброєння – автомат Калашникова, ручні гранати”, – додав прокурор.

Читайте також:
В окупованому Криму школярів змушують співати гімн РФ і малювати Путіна, – прокуратура

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна