Російські окупанти в ОРДЛО залучають дітей до воєнного конфлікту. ФОТО

 

Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження через залучення російсько-окупаційними військами неповнолітніх на непідконтрольних українському уряду територіях Донбасу до участі в бойових діях.

Про це інформує пресслужба ОГП в середу, 3 лютого.

Із 2017 року представники незаконних збройних формувань Російської Федерації у так званих псевдопатріотичних клубах та військових таборах у ОРДЛО готують дівчат і хлопців віком від 10 до 17 років до участі у бойових діях.

“Окупанти навчають підлітків стріляти з великокаліберної зброї та автоматів Калашникова. Крім того, викривляють суть подій, що відбуваються, та вкладають у свідомість дітей вороже ставлення до України”, – йдеться у повідомленні.

Діти ОРДЛО війна 5 Діти ОРДЛО війна Діти ОРДЛО війна 3 Діти ОРДЛО війна 4 Діти ОРДЛО війна 6
<
>
Фото: пресслужба ОГП

Всього на тимчасово окупованій території Донецької області діє понад десять закладів. За даними українських правоохоронців, з початку збройного конфлікту на Донеччині учасниками НЗФ РФ у протиправну діяльність втягнуто понад сотню дітей.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність.

Читайте також:
В Україні хочуть створити Міжнародний центр реабілітації дітей загиблих військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна