ОБСЄ зафіксувала скупчення ворожої артилерії поблизу окупованих Луганська і Донецька

 

На так званих “військових парадах”, які пройшли у неділю, 9 травня, в тимчасово окупованих Донецьку та Луганську, військова техніка перебувала із порушеннями Мінських домовленостей.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться у звіті №106/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 10 травня 2021 року.

“Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення: шість танків, одинадцять протитанкових гармат, 40 гаубиць, 12 реактивних систем залпового вогню, три зенітні ракетні комплекси та три протитанкові ракетні комплекси в непідконтрольних урядові районах Донецької та Луганської областей, а саме під час “військового параду” в житловому кварталі Донецька та на території аеродрому біля Переможного (19 км на південь від Луганська)”, – йдеться у звіті.

Крім того, за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння Місія виявила 24 танки, чотири міномети і десять зенітних ракетних комплексів на території того ж аеродрому під Луганськом.

Нагадаємо, російські окупаційні війська провели 9 травня так звані “військові паради” у тимчасово окупованих українських містах Донецьк та Луганськ.

Читайте також:
Малюки-реконструктори та уніформовані свінгерські вечірки: що вони роблять, коли в них закінчаться ветерани

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна