Facebook пропонуватиме користувачам читати статті перед репостом

 

З 10 травня у 6% користувачів Facebook на платформі Android запитуватимуть, чи хочуть вони ознайомитись із вмістом статей, перш ніж поширювати їх у мережі.

Про це інформує пресслужба компанії.

Соцмережа пропонуватиме користувачам перед репостом статті насамперед її “прочитати й ще раз подумати”.

Таким чином компанія хоче сприяти “більш інформованому обміну”. Facebook тестує цю функцію на 6% своїх глобальних користувачів на Android.

Facebook прагне продемонструвати зусилля компанії щодо уповільнення поширення дезінформації та шкідливого контенту на своїх платформах, підштовхуючи користувачів ознайомитися із вмістом того, чим вони хочуть поділитися.

Але оскільки ці функції є відносно новими, незрозуміло, наскільки дієвими вони будуть, адже користувачі можуть просто пропускати підказки та ділитися новинами, не читаючи їх. Навіть якщо користувач скористається підказкою й відкриє статтю, немає гарантії, що він насправді прочитає весь текст.

У компанії продемонстрували, як виглядає ця функція. Зокрема, якщо ви захочете зробити репост статті, не прочитавши її, Facebook покаже вам наступну підказку:

“Ви збираєтеся поділитися цією статтею, не відкриваючи її. Обмін статтями, не читаючи їх, може означати відсутність ключових фактів”.

Потім компанія запропонує користувачам спочатку відкрити статтю або продовжити обмін даними, не читаючи.

Читайте також:
Facebook видалив ботоферми, що працювали на “Слугу народу” і нардепа Деркача

У Росії вирішили сповільнювати Twitter

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна