У Росії вирішили сповільнювати Twitter

 

Із 10 березня Роскомнадзор вирішив сповільнити швидкість роботи Twitter на території Російської Федерації через те, що соцмережа не видаляє протиправний контент.

Про це інформує видання “Медуза” із посиланням на Роскомнадзор.

З метою захисту російських громадян і примусу інтернет-сервісу до виконання законодавства на території Російської Федерації щодо Twitter з 10 березня вжиті заходи централізованого реагування, а саме первинне сповільнення швидкості роботи сервісу згідно з регламентом”, – йдеться в повідомленні.

Сповільнення буде реалізоване на 100% мобільних пристроїв і на 50% стаціонарних пристроїв.

У Роскомнадзорі додали, що коли Twitter продовжить ігнорувати вимоги російського закону, то “заходи впливу” будуть продовжувати аж до блокування.

Причиною такого рішення назвали те, що соцмережа з 2017 роки не видаляє на вимогу регулятора “контент, що схиляє неповнолітніх до скоєння самогубств, що містить дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів”.

Роскомнадзор заявив, що за цей час направив у Twitter понад 28 тисяч скарг, але 3 168 матеріалів із забороненою інформацією досі не видалили.

Зазначається, що “останнім яскравим прикладом” стало те, що Twitter на відміну від інших соцмереж не вилучив заклики до неповнолітніх про вчинення масового суїциду 3 березня 2021 року.

Нагадаємо, в лютому заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв заявив, що Російська Федерація за потреби готова відключитися від глобального інтернету.

Читайте також:
Україна вимагає від Twitter заблокувати сторінку так званого “представництва” МЗС РФ в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна