Бойовики ОРДЛО передали списки на обмін полоненими – з піврічним запізненням

 

Підконтрольні Росії збройні формування ОРДЛО передали Україні списки для обміну утримуваними особами. Це сталося через пів року після того, як свій список із вимогою осіб на обмін передала українська сторона.

Про це заявила  учасниця гуманітарної підгрупи ТКГ Тетяна Іванова в ефірі каналу “Україна 24“.

“Українська сторона передала списки на обмін полоненими ще пів року тому, а то й більше. Весь цей час Україна наполягала на тому, щоб нам так само дзеркально були надані списки з боку ОРДЛО. Дуже довго ці списки не передавались, і у квітні цього року ми все-таки ці списки отримали”, – сказала Іванова.

За її словами, зараз йде робота з цими списками, вони уточнюються, з ними працюють.

Як інформувала “Новинарня“, за даними уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, бойовики на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей незаконно утримують 280 українців, ще 258 людей вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, останній обмін полоненими та утримуваними особами Києва з бойовиками “ДНР/ЛНР” за участі Росії відбувся ще 29 грудня 2019 року.

Читайте також:
У великодньому посланні Папа Римський згадав полонених на сході України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна