У великодньому посланні Папа Римський згадав полонених на сході України

 

У великодньому посланні “Місту і світу” Папа Римський Франциск, серед іншого, згадав полонених на сході України.

Як передає “Новинарня“, про це йшлося у зверненні, яке глава Католицької церкви виголосив у неділю, 4 квітня, у Ватикані.

З огляду на карантинні обмеження, понтифік промовляв з кафедри всередині собору святого Петра, а не з балкона, як до пандемії.

Серед іншого, Папа Римський підніс слова молитви за мир у зонах воєнних конфліктів – Сирії, Ємені, Лівії, Палестині, Іраку, Нігерії, африканських регіонах Сахель, Тиграй, Кабо-Дельгаду, в Україні та Нагірному Карабасі.

При цьому Україна у посланні-2021 значилася наприкінці переліку.

“Надто багато війн і надто багато насильства ще й далі існують у світі! Нехай же Господь, який є нашим миром, допоможе нам здолати ментальність війни. Нехай же дасть полоненим під час конфліктів, особливо у східній Україні та в Нагірному Карабасі, неушкодженими й здоровими повернутися до своїх сімей, та натхне правителів у всьому світі спинити гонку нових озброєнь”, – сказав Папа Франциск.

Також понтифік нагадав, що на сьогодні, 4 квітня, припадає Всесвітній день заборони протипіхотних мін – “підступних і жахливих боєприпасів, які щороку вбивають або калічать багатьох невинних людей і не дозволяють людству “разом ступати стежками життя, не боячись підступу знищення та смерті” (тут понтифік процитував вислів Івана Павла ІІ від 28 лютого 1999 року).
“Наскільки кращим був би світ без цих знарядь смерті!” – додав Папа.

У свято Великодня Папа також сказав, що пандемія коронавірусу, “на жаль, драматично помножила кількість бідних та відчай тисяч людей”. “Воскреслий Христос – надія для тих, хто й досі страждає через пандемію, для хворих і для тих, хто втратив дорогу людину”, – зазначив він.

“Потрібно, щоб бідні всіх форм бідності знову почали надіятися”, – так Франциск знову процитував святого Івана Павла ІІ.

Крім іншого, у посланні Urbi et Orbi глава Католицької церкви побажав, щоб “світло Воскреслого стало джерелом відродження для мігрантів, які втікають від війни та злиднів”.

У неділю, 4 квітня 2021 року, свято Воскресіння Христового відзначають християни західного обряду.

Читайте також:
Папа Франциск в Іраку відслужив месу в колишній “столиці ІДІЛ”. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна