У Кривому Розі відкрили меморіал на честь воїнів, полеглих на Донбасі. ФОТО

 

У Кривому Розі, на території військового містечка 17-ї окремої танкової бригади ЗСУ імені Костянтина Пестушка, 8 травня урочисто відкрили меморіальний комплекс “Вічна пам’ять Героям”.

Пам’ятник створили для вшанування пам’яті 119 загиблих воїнів бригади та 40 бійців “Кривбасу”, які з 2014-го по 2020 роки віддали свої життя, захищаючи Батьківщину від російського агресора.

“Із перших днів війни на сході України військовослужбовці танкової бригади та батальйону «Кривбас» стали на захист територіальної цілісності країни. 119 військовослужбовців віддали життя за свободу і незалежність держави. Дуже символічно, що саме сьогодні відбулося урочисте відкриття меморіалу оборонцям, які полягли у боях за Україну. Нині він буде символом незламності українського народу”, – зазначає прессслужба бригади.

“Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Ця боротьба триває щоденно вже сім років і ми не маємо права програти, бо, як і тоді захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє”, – наголосили в 17 отбр.

На церемонії відкриття меморіалу були присутні родичі й близькі полеглих, почесні гості, військовослужбовці, журналісти.

Фото: пресслужба 17 отбр

Як інформує місцеве видання “Рудана”, спорудження меморіального комплексу в листопаді минулого року ініціювали БФ “Громадська ініціатива мешканців Кривбасу” та командування 17 отбр.

Автор проєкту – криворізький скульптор Володимир Токар.

Читайте також:
День пам’яті та примирення – це не на заміну 9 Травня, а щоб зберегти й зрозуміти історію повніше, – Зеленський

У Кривому Розі відкрили перший в Україні пам’ятник героям, полеглим в АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна