У Римі пройшли військово-політичні консультації України та Італії

 

У Римі протягом 5-7 травня відбулися воєнно-політичні консультації делегації Міністерства оборони України із представниками Міністерства оборони та Збройних сил Італійської Республіки.

Про це інформує МОУ.

Українська делегація, на чолі із генеральним директором Директорату політики у сфері оборони Міністерства оборони України Юрієм Пундою, провела переговори з начальником департаменту міжнародного співробітництва, військової політики та планування Генерального штабу Збройних сил Італійської Республіки бригадним генералом Давідом Морпурго та експертами у сфері безпеки й оборони.

Під час консультацій сторони обговорили актуальні безпекові питання, а також стан та перспективи українсько-італійського співробітництва між оборонними відомствами двох країн.

Під час переговорів визначили подальші шляхи двостороннього воєнно-політичного та військового співробітництва на 2021-2022.

Країни представили оцінки розвитку воєнно-політичної ситуації у європейському регіоні, а також окреслили напрями реформи національних збройних сил.

Українська делегація поінформувала італійських колег про поточну ситуацію в районі проведення ООС та акцентувала увагу на заходах реформування, які проводяться в Збройних Силах України, зокрема, з питань трансформації та розвитку системи військового управління і переведення її на функціонування за стандартами держав-членів НАТО. Було відзначено необхідність консолідації підтримки нашої держави зі сторони членів Альянсу, у тому числі наданні Плану дій членства в НАТО, що сприятиме стримуванню збройної агресії Російської Федерації проти України. Також було підкреслено, що інтеграція України до євроатлантичного безпекового простору та набуття повноправного членства в НАТО сьогодні є конституційною нормою.

Італійські колеги наголосили на важливості  розвитку відносин з Україною в оборонній сфері та засвідчили підтримку незалежності нашої держави та її територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах.

За результатами переговорів сторони підписали План двостороннього співробітництва між Міністерством оборони України, Збройними Силами України та Збройними силами Італійської Республіки на 2021 рік.

Читайте також:
В Італії заарештували бойовика “Івана з Мессіни”, що воював проти України на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна