Друга втрата Дня піхоти: від кулі снайпера в районі Пісок загинув воїн 58-ї бригади

 

День піхоти ЗСУ, 6 травня, приніс другу безповоротну втрату серед українських військових. У районі селища Піски, що під Донецьком, від кулі ворожого снайпера загинув військовослужбовець 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

За даними “Новинарні“, ворожий снайпер влучив нашому воїну в прилад нічного бачення.

Втрату підтвердили в ОТУ “Схід”.

“6 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил, в смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», внаслідок обстрілу збройними формуваннями Російської Федерації позицій наших захисників один військовослужбовець ЗС України отримав вогнепальне кульове поранення несумісне з життям.
На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку ЗС України. Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК”, – ідеться в дописі на ФБ-сторінці оперативно-тактичного угруповання.

Командування та особовий склад висловили щирі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.

Зазначається, що на обстріли російсько-окупаційних військ наші воїни відкрили вогонь у відповідь.

“Дії російських окупантів вкотре підтверджують те, що ворог цілеспрямовано порушує режим припинення вогню та не бажає дотримуватись існуючих домовленостей про режим припинення вогню”, – заявили в ОТУ “Схід”.

Першим загиблим 6 травня був старший солдат Дмитро Товчигречка із 93 омбр, який поліг від обстрілу з РПГ та стрілецької зброї в районі смт Новотроїцьке на Донеччині.

Полеглий із 58 омбпр – друга бойова втрата ЗС України з початку травня.

58-ма бригада з початку ротації має вже дві безповоротні втрати. Старший лейтенант Володимир Шпак загинув 6 квітні внаслідок під Невельським, а солдат Іван Ковальовський – 26 квітня в районі Пісок та Опитного від кулі снайпера.

Читайте також:
14 загиблих героїв квітня 2021-го – їхні обличчя та історії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна