У Німеччині – найвищий за 20 років рівень правоекстремістських злочинів

 

У Німеччині торік різко зросла кількість правоекстремістських злочинів і сягла максимуму за два останні десятиліття.

Про це інформує видання Politico.

Такі злочини “склали 23 064 кримінальних правопорушень (у 2020 році, – “Н”). Це більше половини (…) всіх політично вмотивованих злочинів “, – сказав під час представлення статистики міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеєгофер.

“Це найвищий рівень відтоді, як у 2001 році почали робити відповідні записи”, – додав урядовець і відзначив “особливо серйозне” збільшення насильницьких злочинів на ґрунті ненависті на 18,8%, включаючи 11 вбивств та 13 спроб вбивств – до загальної кількості 3 365 злочинів.

Міністр також згадав про вбивство гомосексуала в Дрездені, расистський теракт у Ганау, внаслідок якого в лютому 2020 року загинули 11 людей, і вбивство в 2019 році політика Вальтера Любке, що висловив підтримку біженцям.

“Після вбивства Любке та нападу на синагогу в Галле, Ганау став третім терактом правого спрямування за кілька місяців”, – сказав міністр.

На його думку, це показало, що “правий екстремізм є найбільшою загрозою для безпеки в країні“.

Зеєгофер відмітив зростання антисемітських злочинів на 15,7%, що, за його словами, “не лише викликає занепокоєння, але й глибоко ганебно на тлі нашої історії”.

Читайте також:
Росія становить пряму загрозу безпеці Європи, – Міноборони ФРН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна