BellingCat відклав прем’єру фільму про “вагнергейт” через небажання США топити владу Зеленського, – Голобуцький

 

Олексій Голобуцький
блогер, політтехнолог

(FB)

Перенесення прем’єри фільму BellingCat щодо “вагнергейту” на осінь – це не заслуга Єрмака і не досягнення російської розвідки. Це елементарний розрахунок США.

Бо зараз такий удар по українській владі (а це буде удар) просто не вигідний Білому дому з точки зору геополітики.

Адже в будь-якому випадку публікація таких викриттів спрацює на користь Кремля. І продемонструє не лише повну безпорадність української владної команди, але й відкритий доступ до нашої влади російських агентів.

І як на тлі таких викриттів американські політики (та й не тільки американські) мають пояснювати своїм виборцям, чому вони лобіюють виділення отакій Україні фінансової допомоги чи зброї?

Тобто заслуг чи видатних дипломатичних талантів Зе-команди тут жодних. Звичайний розрахунок: дискредитація української влади зараз не на часі і псує плани тих же США.

Але деякі російські джерела пишуть, що прем’єру відкладено до осені як аванс українській владі: за ці місяці вона має забезпечити обвинувачення Росії ще в якомусь крупному теракті (чи навіть організувати щось таке і обвинуватити РФ). В такий спосіб максимально посилити антиросійські настрої в світі – і через це зупинити добудову “Північного потоку-2”.

Хитро, але повна маячня, звісно. Ніхто від нас “подвигів Матросова” не очікує.

Просто Держдеп має певні плани, в які зараз не вписується скандал і дискредитація влади України.

Читайте також:
“Слуга народу” погодилася на ТСК щодо “вагнерівців”. Однак лише “паровозом” до “плівок Суркова-Медведчука”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна