В Італії затримали бойовика “ДНР”, який воював на сході України

 

В Італії поліція затримала участь у війні на Донбасі проти України колишнього поліцейського з Кальярі.

Про це інформує пресслужба МВС у п’ятницю, 30 квітня.

“У рамках операції Lone Wolf італійська поліція розшукала 50-річного чоловіка – колишнього поліцейського з Кальярі, який воював в Україні на боці проросійських незаконних збройних формувань проти української армії”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією МВС, цей чоловік у 2015 році вже потрапляв у поле зору правоохоронців, які розслідували участь італійських громадян – найманців у незаконних збройних формуваннях на Донбасі.

Як уточнюється, тоді затриманий уникнув покарання, бо стверджував, що не стріляв в українських бійців.

“Однак, наразі проти 50-річного чоловіка відкрито нове кримінальне провадження, його звинувачують в терористичній діяльності. На час слідства підозрюваний не може покидати країну, а в його помешканні вже пройшли обшуки”, – поінформували у відомстві.

У МВС зазначили, що це розслідування проводить спеціальний підрозділ Digos (відділ загальних розслідувань та спецоперацій), якому вже вдалося відстежити численні банківські транзакції на особистий рахунок підозрюваного, що надходили з “ДНР”, а також вилучити матеріали фото, відео та інші документи, які підтверджують підозру слідства.

Зі свого боку у МВС уточнили, що глава МВС Арсен Аваков неодноразово під час переговорів з італійськими посадовцями наголошував на неприпустимості участі тамтешніх громадян на боці проросійських збройних формувань на Сході України та закликав жорсткіше реагувати на подібні випадки.

“Українські правоохоронці, своєю чергою, документують та передають до Риму всю наявну інформацію”, – розповіли у МВС.

Читайте також:
В Італії заарештували військового, що продавав секрети НАТО росіянам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна