В Італії заарештували військового, що продавав секрети НАТО росіянам

 

В Італії правоохоронці заарештували військовослужбовця за підозрою в шпигунстві на користь Росії. Він продавав інформацію не лише про Італію, але і про НАТО.

Про це в середу, 31 березня, повідомляє видання Corriere della Sera.

Капітан фрегата ВМФ, звинувачений у продажу конфіденційних документів, перебуває під вартою. За передачу документів російському військовослужбовцю він мав отримати 5000 євро.

Вивчення матеріалів, вилучених у квартирі військового під час обшуків, свідчить, що крім італійських документів, він передавав надсекретні документи НАТО. Таким чином наражаючи на небезпеку не тільки національну безпеку, а й безпеку інших країн.

За даними видання, перша інформація про підозри щодо військового надійшла кілька місяців тому з агентства внутрішньої безпеки, і відтоді за ним почали стежити.

Співробітники сил безпеки Італії  нещодавно затримали італійського та російського військовослужбовців у рамках розслідування справи про шпигунство.

Арешти були проведені відразу після таємної зустрічі двох військовослужбовців. Обох заарештували на місці злочину після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на гроші. Російського військового видворять з Італії, адже він має дипломатичний статус.

Нагадаємо, Нацгвардія України підписала меморандум про посилення співпраці з військами карабінерів Італії.

Читайте також:
В Італії оскаржили виправдувальний вирок нацгвардійцю Віталію Марківу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна