НГУ підписала меморандум про посилення співпраці з військами карабінерів Італії

 

Командувач Національної гвардії України Микола Балан підписав меморандум про взаєморозуміння між НГУ та військами карабінерів міноборони Італії.

Про це у вівторок, 30 березня, повідомила пресслужба Нацгвардії.

Зазначається, що підписання відбулося на виконання домовленостей, досягнутих в серпні 2020 року під час засідання Українсько-італійської ради з економічного, промислового та фінансового співробітництва, де співголовою від української сторони є міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

У зв’язку з карантинними обмеженнями меморандум спочатку було підписано генеральним командувачем військ карабінерів Італійської Республіки і передано дипломатичною поштою для підписання командувачем НГУ.

Меморандум передбачає посилення співпраці щодо професійної підготовки і нарощування потенціалу обох структур за такими основними напрямками:

  • боротьба з тероризмом;
  • охорона громадського порядку, зокрема і під час масових заходів та припинення масових заворушень;
    стабілізаційні поліцейські заходи в постконфліктному середовищі;
  • обмін досвідом, особливо у галузі реформування професійної підготовки відповідно до міжнародних стандартів,
  • надання допомоги в нарощуванні потенціалу в галузі забезпечення безпеки;
  • спільна участь у проєктах, що фінансуються національними та міжнародними партнерами чи донорами.

“Розширення співпраці із військами карабінерів Італійської Республіки сприятиме впровадженню в діяльність Національної гвардії України найкращих європейських правоохоронних норм і практик з метою розвитку необхідних спроможностей для забезпечення безпеки громадян та охорони громадського порядку”, – ідеться в повідомленні.

Також в НГУ нагадали, що протягом 2014-2020 років Національна гвардія України та війська карабінерів Італії співпрацювали у межах щорічного Плану двостороннього співробітництва між збройними силами двох країн – проводили стажування, обмін візитами. Крім того, військовослужбовці НГУ також щорічно проходять підготовку в центрі вдосконалення кваліфікації правоохоронних підрозділів з підтримання стабільності (CoESPU, м. Віченца, Італія) за напрямком підготовки участі в міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки.

Читайте також:
В Італії оскаржили виправдувальний вирок нацгвардійцю Віталію Марківу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна