Унаслідок санкцій РНБО відсторонили ще 39 митників

 

Унаслідок санкцій Ради національної безпеки та оборони від виконання службових обов’язків відсторонені ще 39 працівників Державної митної служби.

Про це повідомила пресслужба ДМСУ.

Митники відсторонені на період проведення дисциплінарних проваджень щодо можливого порушення ними присяги держслужбовця.

“Згідно з листом Апарату Ради національної безпеки та оборони України, на засіданні РНБО, яке відбулося 15 квітня 2021 року, було оприлюднено інформацію щодо встановлення можливої причетності посадових осіб Державної митної служби до протиправного переміщення товарів на митну територію України, організованого суб’єктами, щодо яких РНБО застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)”, – йдеться у повідомленні.

У Держмитслужбі зауважують, що в рамках здійснення заходів встановлення контактів і взаємодії посадових осіб митниць із фізичними та юридичними особами, до яких застосовані персональні санкції рішенням РНБО, та з метою з’ясування можливого порушення такими посадовими особами Присяги державного службовця в частині дотримання вимог Конституції України, законів України, сумлінного виконання ними своїх службових обов’язків порушені дисциплінарні провадження.

Зокрема, листом Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби ініційовані дисциплінарні провадження щодо працівників таких митниць з їх відстороненням від виконання службових обов’язків: Одеська митниця – 18 осіб; Закарпатська митниця – 12 осіб; Волинська митниця – чотири особи; Галицька митниця –  одна особа.

Крім того, наказом Голови Держмитслужби Павла Рябікіна такі ж заходи вжили щодо чотирьох начальників митних постів.

“Раніше на аналогічній підставі від виконання посадових обов’язків було відсторонено понад 100 митників”, – зауважують у Держмитслужбі.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони на засіданні 15 квітня ухвалила рішення запровадити санкції щодо низки осіб, причетних до контрабанди.

Читайте також:
Чорноморські митники знялися для календаря у стилі фільму Гая Річі про наркоторговців. ФОТО

Нефьодов розповів, чому його звільнили з посади глави Державної митної служби. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна