ТКГ не змогла домовитися про великоднє перемир’я на Донбасі. Але Кравчук сподівається

доповнено

Тристороння контактна група не змогла домовитися про повернення перемир’я на Донбасі.

Засідання в середу, 28 квітня, тривало протягом п’яти годин.

Як повідомив у комантарі виданню “РБК-Україна” представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш, сьогодні до переговорів приєдналися представник Кремля Дмитро Козак, а також керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

“Не домовилися, на жаль, ні про що. Хоча п’ять годин працювали саме по треку підгрупи з безпеки. Вклинився в її роботу пан Козак і залучили до її роботи пана Єрмака, навіть погодили компромісний текст, на який погодилася Україна і Росія, але пані Ніканорова (залучена від ОРДО – ред.) фактично заблокувала цей процес”, – сказав Гармаш.

Про відсутність результату в переговорах заявили і в сепаратистських угрупованнях ОРДЛО.

Водночас пресслужба УкрТКГ поширила повідомлення про те, що глава української делегації Леонід Кравчук вважає, ніби “є шанс встановити “великоднє перемир‘я”.

За цими даними, на загальному засіданні ТКГ на рівні глав делегацій “головною темою обговорення стала пропозиція повернутися до суворого дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню, додатковим аргументом для чого виступає настання Великодніх свят”.

“Сторони суттєво наблизилися до взаємного розуміння та узгодили в загальному вигляді ідею встановлення «великоднього перемир’я».
Сторони погодилися продовжити роботу щодо вжиття додаткових заходів із вдосконалення механізму виключення порушень режиму припинення вогню”, – сказано в повідомленні.

Наступні засідання робочих підгруп заплановані на 18 травня, засідання ТКГ – на 19 травня.

Читайте також:
В УкрТКГ заявили про незначний успіх у переговорах, він стосується режиму припинення вогню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна