В УкрТКГ заявили про незначний успіх у переговорах, він стосується режиму припинення вогню

 

На переговорах підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи вдалося домогтися істотного прориву, сторони погоджують додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року.

Про це у вівторок, 20 квітня, повідомила пресслужба української делегації в ТКГ.

“За основу було узято український проєкт Доповнення. Завдяки сприянню голови СММ ОБСЄ пана посла Халіта Чевіка, сторони пройшли перше читання в повному обсязі”, – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що дату наступної зустрічі (для другого читання) визначать представники ОБСЄ. Не виключено, що таке засідання відбудеться ще до кінця цього тижня.

“Є надія, що на наступне засідання ТКГ на рівні глав делегацій (28 квітня) документ, що встановлює додаткові заходи щодо дотримання режиму припинення вогню, буде представлений в повністю погодженому варіанті”, – відзначили в пресслужбі.

Читайте також:
Засідання ТКГ: Україна заявила першочергову потребу припинення вогню та контролю за його дотриманням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.