Парламент Туреччини засудив заяву Байдена про визнання геноциду вірмен

 

Великі національні збори Туреччини виступили зі заявою, що засуджує і відкидає висловлювання президента США Джозефа Байдена, в яких він оголосив масове вбивство вірмен на початку 19-го сторіччя в Оттоманській імперії геноцидом.

Про це інформує турецьке державне агентство Anadolu.

“Великі національні збори Туреччини з жалем і рішучістю засуджують заяву президента США Джо Байдена від 24 квітня 2021 року про прийняття претензій вірменського лобі з приводу подій 1915 року”, – йдеться в документі, підписаному представленими в законодавчому органі політичними партіями.

“Ми рішуче відкидаємо цей необґрунтований наклеп, який не має ніякого значення, крім спотворення історії з політичних мотивів”, – заявили турецькі парламентарі.

Парламент Туреччини закликав президента США “виправити свою помилку, змінивши свої зауваження щодо подій 1915 року”.

“Закликаємо Джо Байдена підтримати зусилля, спрямовані на те, щоб всі народи регіону, в першу чергу турецький і вірменський, могли жити в мирі, стабільності і безпеці”, – додали представники Великих національних зборів.

Як інформувала “Новинарня“, 24 квітня президент США Джо Байден визнав масові вбивства вірмен в Османській імперії геноцидом. Таку заяву він зробив у День пам’яті жертв геноциду вірмен.

Читайте також:
“Театр абсурду”: замглави МЗС Бондар прокоментував кримінальну справу щодо нього за заявою “слуги народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна